Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson, de tv hit van afgelopen seizoenen, wie kent het niet? Back to basic in combinatie met uitdagende opdrachten, samenwerken en veel mooie momenten. Gebaseerd op dit programma hebben wij een uniek teambuildingprogramma ontwikkeld: Expeditie Robinson Team Survival. Overleven in de natuur, waarbij een beroep gedaan wordt op het tactisch inzicht, lef en teamspirit van de deelnemers. Er zijn verschillende onderdelen waarbij ieder team punten kan verdienen, met als doel het andere kamp te verslaan. 

Spannende team survival

Je bent aangespoeld op een onbewoond eiland. Er is geen luxe, geen bereik en geen beschaving. Samen met je team moet je zien te overleven. Dat betekent: vuur maken zonder hulpmiddelen, een brug bouwen om de kloof te kunnen oversteken en met pijl en boog je avondeten veroveren. Alsof dit nog niet moeilijk genoeg is, heb je ook te maken met het andere kamp. Ook zij willen overleven op het eiland en zullen hun uiterste best doen om jullie te verslaan tijdens de opdrachten. Hou je gedachten er dus bij en wees niet bang om je grenzen te verleggen. Alleen door goede samenwerking en de juiste tactiek kan deze spannende Expeditie Robinson Team Survival gewonnen worden!

Het programma

Bij Expeditie Robinson Team Survival worden vooraf twee of meer teams gevormd die ieder hun eigen kamp vormen. Wanneer de vlaggen hangen en de bandana's om de hoofden zitten, kan de strijd losbarsten. Voor ieder onderdeel is er een stemming. De kampleden geven individueel aan op welke plaats ze het betreffende onderdeel denken te eindigen. Bij een juiste inschatting levert dat steeds extra punten op. Het team dat de beste inschatting maakt krijgt extra immuniteitspunten.

De opdrachten

In een spannende competitie-vorm komen de volgende onderdelen aan bod:  

 • Touwtrekken
  Een direct duel tussen de teams waarbij de fysieke krachten gemeten worden.
 • Evenwichtspel
  Welk team is het beste in evenwicht en kan het langst op de balk staan?
 • Vuur maken
  Hou je hoofd erbij en maak als eerste het hoogste vuur 
 • Sprinkhanen en meelwormen
  De ultieme eetproef! Geroosterd boven het vuur smaken ze nog beter
 • Knopen los Quiz
  Na elk goed antwoord mag een knoop los en komt de paal vrij
 • Oversteek
  Met behulp van planken en boomstammen kan de oversteek gemaakt worden
 • Boogschieten
  Wie zorgt er voor het avondeten en weet het target als eerste te raken? 

Tijdsduur

Het programma duurt ca. 2 à 2½ uur. Het programma is zo samengesteld dat ieder kamp de mogelijkheid heeft om te winnen. De opdrachten bestaan uit inzichtproeven, krachtproeven en uiteraard de eetproef. Bundel alle krachten binnen je team en win samen die felbegeerde eerste plaats!

Expeditie Robinson inclusief overnachting

Voor de echte avonturiers onder ons kan ook een overnachting toegevoegd worden. Een schuilhut bouwen voor de nacht is dan onderdeel van het programma. 's Avonds zorgen wij voor een varken aan het spit en eventueel muziek bij het kampvuur. Er kan buiten overnacht worden in de zelfgebouwde schuilhutjes, maar er staan ook legertenten met veldbedden klaar. Voor diegenen die echt niet van kamperen houden, zijn er luxe houten lodges beschikbaar met goede bedden en eigen sanitaire voorzieningen.

Mogelijk op iedere locatie

Expeditie Robinson Team Survival kan op iedere gewenste locatie worden verzorgd, mits er voldoende buitenruimte aanwezig is. Kies je voor de variant inclusief overnachting, dan vindt het programma plaats op een vaste locatie. Wil je weten welke locatie in aanmerking komt in jullie omgeving? Neem dan contact op met ons organisatie-buro, wij adviseren je graag en gratis omtrent de complete invulling.